אפונת שלג מוקפצת
אפונת שלג ידועה גם כאפונה סינית, ניתן לאכול גם ללא בישול מקדים, נאכלת בשלמותה תרמיל ואפונים.
היא עשירה בויטמינים: 100 ג' של אפונת שלג תספק לנו את המנה היומית המומלצת של ויטמין C (בירק נא ללא בישול).
לאחר השטיפה, קוטמים את ה"כובע" הקטן בראש כל תרמיל ומסירים את הסיב לאורכו. ניתן לאוכלו טרי, להוסיף לסלט, להקפיץ או לחלוט.
אפונת שלג מוקפצת
רכיבים:
חבילת אפונת שלג
2 שיני שום כתושות, ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה
כף שמן זית, שלוק סויה, כ 2-3 טיפות שמן שומשום
כחצי כפית שומשום לקישוט
אופן ההכנה:
מתחילים עם טיגון של שיני השום והג'ינג'ר עם כף שמן זית, מוסיפים את האפונת שלג ואז את הסויה, שמן שומשום ולסיום את השומשום.
ניתן לחלוט את האפונת שלג במים חמים לכ 30 שניות, לא חובה, אני לא חלטתי הפעם.
כיצד נתייחס?
כל הכמות מכילה כ 3 מנות שומן.
